Vanaf vandaag is alle flexibele kantoorruimte binnen handbereik dankzij de iPhone applicatie Flexplek. Flexplek is een initiatief van de website ZoekFlexPlek.nl en is daarmee de eerste iPhone applicatie die zelfstandigen altijd en overal inzicht geeft in beschikbare flexplekken binnen Nederland.

Flexplekken razend populair

Flexplekken zijn werkplekken die per maand, dag of dagdeel te huren zijn, en zijn daardoor erg populair bij ZZPers en andere zelfstandigen die niet aan langlopende contracten willen vastzitten. Mede dankzij de groei van het aantal ZZP-ers (van 682.000 naar 739.000 in 2 jaar tijd, bron: CBS) is zowel de vraag als het aanbod van flexplekken de afgelopen jaren flink toegenomen. De website ZoekFlexPlek.nl brengt aanbieders en gebruikers van flexibele werkplekken bij elkaar, maar merkt dat er vraag is naar een mobiele oplossing. “Een aanzienlijk deel van onze bezoekers surft mobiel”, aldus initiatiefnemer Wilco de Kreij. Veel mensen gaan last-minute op zoek naar een flexplek doordat bijvoorbeeld een afspraak uitvalt.” De iPhone applicatie Flexplek voorziet in die behoefte.

On the road

De applicatie geeft kantooreigenaren de kans om gevonden te worden door zelfstandigen die on the road op zoek zijn naar een werkplek. Vanuit de applicatie hebben gebruikers direct toegang tot meer een omschrijving, foto’s, locatie en contactgegevens. “Later zullen er meer functionaliteiten worden toegevoegd”, aldus de Kreij. “Maar in eerste instantie willen we ons focussen op het vergroten van het aanbod”.

Join the Conversation

2 Comments

    1. Er zijn nog geen ervaringen achter gelaten in de iTunes app store zelf – kwestie van tijd! Nieuwe flexplekken kunnen online via het CMS worden toegevoegd door de site admin – niet door flexplek-eigenaren zelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.